WIE IS TULLIO SIMONCINI?

Tullio Simoncini, 53 jaar, is geboren in Valentano (Viterbo), Italië.

 

Tullio Simoncini

Tullio SImoncini is chirurg, gespecialiseerd in oncologie, diabetologie en stofwisselingsziekten. Na te zijn afgestudeerd in de geneeskunde, heeft hij natuurkunde en filosofie gestudeerd voor een beter inzicht in de rationele uitgangspunten die de basis vormen van het medische denken. Hij is afgestudeerd in filosofie aan de universiteit van Rome.

Deze studies hebben – op wetenschappelijk niveau – zijn verzet versterkt tegen elk type intellectueel conformisme dat vaak gebaseerd is op ongegronde, zo niet foute of leugenachtige, veronderstellingen.

Als we kijken naar het volledige falen van de officiële oncologie, dat nu voor iedereen zichtbaar is, verklaart dit zijn sterk kritische houding ten opzichte van een niet alleen Italiaans, maar universeel medisch systeem dat in wetenschappelijk opzicht werkzaam is in een doodlopende steeg en dat de patiënt in het geheel niet helpt.

Menselijkheid is een van zijn belangrijke persoonlijke eigenschappen en vormt de ware drijfveer die hem ertoe heeft aangezet om zich, vanwege het medische onvermogen tegenover het lijden van patiënten, af te vragen hoe gering en ongeschikt de fundamentele opvattingen van de geneeskunde waren. Deze empathie voor het leed van anderen vormt de constante leidraad in zijn persoonlijke leven.

Zijn geneigdheid tot vermenging van wetenschap en geneeskunde komt ook voort uit een natuurlijke gevoeligheid die de harmonie van het geheel kan zien, los van de waarde van de samenstellende delen. Dit is versterkt door zijn muzikale aanleg, die is gecultiveerd en aangewakkerd door het feit dat hij instrumenten bespeelt zoals piano en klassieke en moderne gitaar.

Dit heeft hem ertoe gebracht om, toen hij op de middelbare school en de universiteit zat, verschillende bands te formeren die optraden in midden Italië. Dr. Simoncini is eveneens sportief en verzorgt zijn lichaam en geest volgens elementaire natuurlijke regels: een gezonde voeding, lichaamsbeweging en morele verantwoordelijkheid. Hij loopt regelmatig hard en wanneer zijn werkzaamheden het toelaten, gaat hij ook graag skiën of voetballen.

terug naar de beginpagina