PORT-A-CATH

Het basisprincipe van mijn behandelingssysteem is dat oplossingen met een hoog gehalte aan natriumbicarbonaat rechtstreeks moeten worden toegediend op de neoplastische massa’s die alleen regressie kunnen vertonen wanneer de schimmelkoloniën worden vernietigd.
Om deze reden heeft het constant zoeken naar steeds doeltreffendere technieken waarmee ik zo dicht mogelijk bij het binnenste van de weefsels kon komen, mij bij de selectieve arteriografie gebracht (het in beeld brengen van specifieke slagaders met behulp van instrumenten) en bij de plaatsing van een arteriële port-a-cath (katheters met reservoir).

Met deze methoden kan een kleine katheter rechtstreeks worden aangebracht in de slagader die de neoplastische massa voedt, zodat hoge doseringen natriumbicarbonaat kunnen worden toegediend aan de diepste uithoeken van het organisme.

Tegenwoordig is het met selectieve arteriografie van de halsslagaders mogelijk om ongeacht welke hersenmassa te bereiken, zonder operatie en volledig pijnloos.
Op dezelfde manier kunnen bijna alle organen op een onschadelijke, snelle en doeltreffende manier worden behandeld met bicarbonaatzouten. De enige uitzondering vormen bepaalde botgebieden, zoals wervels en ribben, waar de arteriële doorstroming zeer gering is zodat daar niet voldoende doses bij kunnen komen.
Selectieve arteriografie is dus een enorm krachtig wapen tegen schimmels dat bij neoplasmata altijd kan worden gebruikt, in de eerste plaats omdat het pijnloos is en geen nawerkingen heeft en in de tweede plaats omdat de risico’s van uitvoering zeer klein zijn.

Technisch wordt dit op de volgende manier uitgevoerd: na sterilisatie en een plaatselijke verdoving van de oppervlaktelagen, wordt er een naald ingebracht in de slagader die als toegangsdeur wordt gebruikt (meestal de subclavia) en dan wordt er, via deze slagader, een metalen geleider ingebracht die door de angiograaf zichtbaar kan worden gemaakt en die kan worden gebruikt om de betrokken slagader te vinden.
De laatste stap is om de katheter voor de toediening van de oplossingen aan te brengen op de plek die de geleider aangeeft en om deze vervolgens aan te sluiten op een onderhuidse port-a-cath die zo lang het nodig is op de betreffende plaats blijft zitten.

De hele ingreep, waarbij de patiënt zeer weinig risico loopt en met pijnsymptomen die lijken op die van een intraveneus infuus, maakt het voor de patiënten mogelijk om de behandeling thuis te doen, zij het onder constant medisch toezicht.

Door Dr. Tullio Simoncini - Rome